Nieuws & activiteiten

Zestig jarig bestaan

Geplaatst op: 12-10-2018

Druk en gezellig jubileumweekend 

Het 60- jarig jubileum van onze EHBO- vereniging mag erg geslaagd worden genoemd. Het officiële gedeelte op de zaterdagmiddag bij Kriebelz werd drukbezocht door leden, uitgenodigde verenigingen en anderen. Een kleine honderd mensen leverde een gezellig volle zaal op. 

Voorzitter Dick van Oorspronk haalde een stukje geschiedenis naar boven en huldigde drie jubilarissen. Aartje Bredenoord is veertig jaar lid en Gerrie en Henk Panhuis maar liefst vijftig jaar. Heel bijzonder dus. Maar het oudste lid is dat al zestig jaar: Annie Jeurlink. Helaas kon ze vanwege haar mindere gezondheid niet aanwezig zijn. Maar haar bos bloemen en de traditionele handdoek heeft ze ondertussen wel gehad! Daarna was het de beurt aan de voorzitter zelf. Ook hij is veertig jaar lid

Burgemeester Penninx  benadrukte in zijn speech het belang van het vrijwilligerswerk en dus ook van de EHBO. 

Daarna was het woord aan secretaris Dick van Amerongen. Hij nam de microfoon over om de voorzitter zelf te huldigen vanwege zijn veertig jarig lidmaatschap. 

Maar het hoogte moest nog komen. Voorzitter Ton van Maanen kwam als voorzitter van het district Gelderland vier Dr. Tilanusonderscheidingen uitreiken. Alle vier jubilarissen mochten er en in ontvangst nemen, afhankelijk van hun verdiensten voor de verening. 

Daarna werd er nog gezellig een tijdje na geborreld. 

De zondag was een gezellige middag voor alle leden die zich hadden opgegeven. Zo’n dertig personen  deden mee aan een mooie en leuke fietspuzzeltocht die vanaf boerderij de Aze via Terwolde en Welsum weer terug voerde de Aze. Daar werd lekker gebarbecued en afgesloten met de prijsuitreiking.

Samenvattend: een weekend waar bestuur en leden met voldoening op terug kunnen kijken!