Nieuws & activiteiten

In memoriam Annie Jeulink- Jacobs

Geplaatst op: 12-12-2018

Zaterdag 8 december is op 85-jarige leeftijd Annie Jeulink- Jacobs overleden. Zij was een van de degenen die betrokken was bij de oprichting van de EHBO Terwolde- Nijbroek in september 1958.

Ze was de eerste secretaresse en heeft die functie veertig jaar met verve vervuld. Ze kon niet alleen uitstekend met de pen omgaan, maar was binnen het bestuur ook een drijvende kracht, waarbij het woord drijven soms letterlijk moest worden genomen. Ze had zelf alles voor de EHBO over en eiste dat ook van anderen. Haar man Appie kon daarover meepraten. Maar dat alles op een positieve manier. Vele brieven van haar, waarin ze mensen aanspoorde om mee te doen met acties of te komen op de lesavonden, gingen de deur uit. En vaak knapte ze allerlei werkzaamheden dan maar zelf op. Na haar stoppen als secretaresse bleef ze natuurlijk betrokken bij “haar” EHBO.

De laatste jaren- Appie was in 2012 overleden- nam haar gezondheid af. Haar laatste maanden bracht ze door op de Martinushof in Twello op een afdeling van Casa Bonita. Na het jubileum in september, waar ze helaas niet meer aanwezig kon zijn, kreeg ze nog haar 60- jarig jubileumspeld, de traditionele handdoek een bos bloemen. En daar was ze erg blij mee. Misschien was ze de EHBO op dat moment al vergeten, maar de EHBO Annie niet.

Annie, bedankt voor alles wat je voor de EHBO Terwolde- Nijbroek hebt betekend.